Register wordt dashboard

Half maart 2023 is het Dashboard DigiToegankelijk gelanceerd. Dit nieuwe dashboard geeft een totaalbeeld van de digitale toegankelijkheid van alle overheidsorganisaties. 

Register als bron

Eén van de bronnen voor het dashboard is het register met toegankelijkheidsverklaringen. Het dashboard laat daarnaast ook informatie zien over websites en apps waarvoor nog géén verklaring is aangemaakt. Dat maakt het dashboard het meest complete overzicht van websites en apps van de overheid. 

Dashboard vervangt register

Om die reden zal het dashboard op termijn de register-pagina met toegankelijkheidsverklaringen vervangen. Alle informatie die op de register-pagina staat, is namelijk terug te vinden in het dashboard. Zo is er per organisatie een lijst met alle websites en apps van de organisatie. Deze lijst bevat links naar alle toegankelijkheidsverklaringen die ook in het register op toegankelijkheidsverklaring.nl staan.

Invulassistent blijft bestaan

De invulassistent is het formulier waarmee je toegankelijkheidsverklaringen opstelt voor je websites en apps. De invulassistent blijft gewoon bestaan, net als de toegankelijkheidsverklaringen zelf. Maar voor het overzicht van de verklaringen ga je straks naar het dashboard, en niet meer naar het register op toegankelijkheidsverklaring.nl. 

Register nog te raadplegen

Natuurlijk kun je in de tussentijd nog het register raadplegen. Maar je kunt ook alvast gebruikmaken van de uitgebreide zoekfunctie en de nieuwe mogelijkheden van het dashboard.